Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η πολιτιστική εκδήλωση που συνδύασε την παράσταση Greek Spirit Stories: Who is the Hero? με το 1ο Συμπόσιο Πολιτιστικού Τουρισμού, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο για το μέλλον του πολιτισμού ως ζωντανού και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη.
Μια σημαντική στιγμή του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση της εργασίας φοιτητριών από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, οι οποίες μέσα από μια δημιουργική προσέγγιση έθεσαν ερωτήματα και πρότειναν καινοτόμες ιδέες για τη διάδοση του πολιτισμού μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Το βίντεο που δημιουργήθηκε είχε θέμα τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης. Η παρουσίαση τους βασίστηκε στο σκεπτικό ότι η πολιτιστική εμπειρία μπορεί να ενισχυθεί με ψηφιακά εργαλεία, διατηρώντας παράλληλα την αυθεντικότητα της τοπικής παράδοσης.
Οι φοιτήτριες που συμμετείχαν ήταν οι: Γαρεφαλάκη Χρύσα, Γιαπιτζάκη Κατερίνα, Θαλασσινού Μαρία Άννα και Χονδράκη Γαρυφαλιά. Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τη δυναμική της νέας γενιάς στην προώθηση του πολιτισμού και τη σημασία της διασύνδεσης τεχνολογίας και τουρισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Κρήτης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κα. Γεωργία Μηλάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Μάνος Περισυνάκης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τουρισμού Δήμου Καντάνου–Σελίνου, η Αντιδήμαρχος εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου κα. Φιλαρέτη Χρονάκη, ο κ. Δημήτρης Φωής, επιχειρηματίας τουριστικών καταλυμάτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και φοιτητές/τριες. Χαιρετισμό απεύθυναν: ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου, ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος UNESCO Πειραιώς & Νήσων, και ο κ. Μιχάλης Βλατάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.


