Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: Holy Grail (Διαδρομή Ιερού Δισκοπότηρου)


Γενικός στόχος του ερευνητικού έργου είναι να προωθήσει και να διαδώσει την πνευματική και πολιτιστική διαδρομή του Άγιου Δισκοπότηρου στην Ευρώπη με τον εντοπισμό και την επιλογή (σε πρώτη φάση) τόσο των απτών (καθεδρικούς ναούς, σύμβολα, εικόνες) όσο και άυλων χαρακτηριστικών (όπως εμβληματικά σημεία, ιστορίες και παραδόσεις που περιγράφουν τους χαρακτήρες, τους θρύλους, τα ιστορικά στοιχεία, τους μύθους και άλλα σχετικά στοιχεία) του ταξιδιού του ιερού δισκοπότηρου από το Μυστικό Δείπνο (στους Άγιους Τόπους) μέχρι σήμερα. Σε δεύτερη φάση στόχος του προγράμματος είναι η σύνδεση του με άλλες Ευρωπαϊκές πολιτιστικές τουριστικές διαδρομές.
Η πολιτιστική διαδρομή του Ιερού Δισκοπότηρου ζητά να περιγράψει και να αναπτύξει δύο κύριες οδούς: 

    • τη διαδρομή που συνδέει το μύθο του βασιλιά Αρθούρου με το Άγιο Δισκοπότηρο, από τη Μεγάλη Βρετανία (όπου το Άγιο Δισκοπότηρο πήγε αρχικά), σε όλη τη Γαλλία, μέχρι την Ισπανία (όπου το Άγιο Δισκοπότηρο βρίσκεται τώρα σύμφωνα με το μύθο).
    • την πνευματική, μυστικιστική διαδρομή του Άγιου Δισκοπότηρου, μέσω θαλάσσης από τη Βουλγαρία σε όλη την Κρήτη (Ελλάδα) και τη Μάλτα μέχρι την Ισπανία (όπου το Άγιο Δισκοπότηρο βρίσκεται τώρα σύμφωνα με το μύθο). 

Ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Διαδρομής του Αγίου Δισκοπότηρου: www.holygrail.eu 

ΤΥΠΟΣ: http://hleianews.gr/p/1426270_i-diadromi-gia-to-agio-diskopotiro-pernaei…  

Μετάβαση στο περιεχόμενο