Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Τι σημαίνει για την τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα η πρόσφατη διακήρυξη της Γλασκώβης για την κλιματική αλλαγή – Άρθρο του Α. Αποστολάκη

Ο Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, σε άρθρο του εστίασε στην πρόσφατη διακήρυξη της Γλασκώβης για την κλιματική αλλαγή και στις εξελίξεις που φέρνει η υπογραφή της διακήρυξης στην τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Αποστολάκη “…η διακήρυξη της Γλασκώβης (ή COP 26) δημιουργεί μια σειρά απο αξιώσεις αλλά και ευκαιρίες για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας. Από τη μία πλευρά δημιουργούνται πιέσεις για πιο αξιόπιστες, αποτελεσματικές και διαφανείς λύσεις σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος και επηρεάζουν τη τουριστική οικονομία. Δυστυχώς, σε αυτό το κομμάτι απέχουμε ακόμα αρκετά από το να βρεθούμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Δεν υπάρχει ακόμα μια κοινή πορεία πλεύσης και δεν έχει βρεθεί ακόμα το σωστό πλαίσιο που θα συντονίσει τις ενέργειες που θα πρέπει να υλοποιηθούν.”

Διαβάστε το πλήρες άρθρο ΕΔΩ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο