Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

3η Παγκρήτια Ημερίδα Τουρισμού “Καινοτόμες Αναπτυξιακές Προοπτικές Τουριστικής Οικονομίας”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3η Παγκρήτια Ημερίδα Τουρισμού | ΕΛΜΕΠΑ, Σάββατο 21.10.2023

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού συν-διοργάνωσε με την ψηφιακή πύλη επιχειρηματικής ενημέρωσης, προβολής & δικτύωσης «Κρητών Επιχειρείν» την 3η Παγκρήτια Ημερίδα Τουρισμού Κρητών Φιλοξενειν, με θέμα «Καινοτόμες Αναπτυξιακές Προοπτικές Τουριστικής Οικονομίας της Κρήτης», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου – ΕΛΜΕΠΑ. Την έναρξη της Ημερίδας κήρυξε η κυρία Ειρήνη Δήμου, Πρόεδρος του Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – ΕΛΜΕΠΑ. Η ομάδα εθελοντών “Connect HMU” του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, υποστήριξε άρτια με την προσφορά της την διοργάνωση της ημερίδας.

Με εξέχοντες ομιλητές από όλη την Κρήτη και την Αθήνα, η ημερίδα αποτέλεσε μια πολύτιμη πλατφόρμα για τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας της Κρήτης. Συμμετείχαν επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων της τουριστικής οικονομίας, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και άλλοι ενδιαφερόμενοι από τον τομέα του τουρισμού. Στο πλαίσιο της ημερίδας, διεξήχθησαν σημαντικές παρουσιάσεις και συζητήσεις για τις τρέχουσες τάσεις και τις καινοτόμες προοπτικές στον τομέα του τουρισμού. Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν τη βιωσιμότητα, τις ψηφιακές τεχνολογίες, την πολιτιστική κληρονομιά και την εκπαίδευση στον τομέα του τουρισμού.

Οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η Κρήτη έχει μεγάλο δυναμικό να αναπτύξει μια βιώσιμη και καινοτόμα τουριστική οικονομία. Η ανταλλαγή ιδεών και η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων ενδιαφερόμενων φορέων έχει τεράστια σημασία για την πραγματοποίηση αυτής της φιλόδοξης προοπτικής στην εποχή της τεχνικής νοημοσύνης και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού διαθέτει την τεχνογνωσία και τους κατάλληλους πόρους για να οδηγήσει τις εξελίξεις στην τουριστική βιομηχανία της Περιφέρειας Κρήτης.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο