Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ημερίδα “Ναυτιλιακός Κλάδος και Προοπτικές Σταδιοδρομίας”

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 η 1η Ημερίδα για τον «Ναυτιλιακό Κλάδο και τις Προοπτικές Σταδιοδρομίας» που διοργάνωσε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης παρουσίασε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος τα δεδομένα και τις προοπτικές για την ελληνική ναυτιλία, ενώ διακεκριμένα στελέχη του κλάδου και ακαδημαϊκοί ανέλυσαν τη συμβολή του κλάδου στην ελληνική οικονομία, τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις του. Την Ημερίδα χαιρέτισαν η Πρόεδρος του Τμήματος, αναπληρώτρια καθηγήτρια κα Ειρήνη Δήμου και ο αντιπρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ κ. Φώτης Μαυροματάκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς εισηγητές και εισηγήτριες κ.κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, Ευάγγελο Σαμπράκο, Χρυσούλα Τσαλίχη, Ιωάννη Σιτζίμη, Δανάη Μπεζαντάκου. Ευχαριστούμε επίσης το Μέλος του Δ.Σ. των Μινωικών Γραμμών κ. Παπαγεωργίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Μηνά Παπαδάκη, τόσο για τη συμμετοχή τους στην Ημερίδα, όσο και για την ευγενική τους χορηγία, το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης για τη χορήγηση μίας υποτροφίας σε μεταπτυχιακό φοιτητή/τρια του Τμήματος, καθώς και τον δημοσιογράφο κ. Κώστα Συλιγάρδο για τον συντονισμό της συζήτησης.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού διακρίνεται για τις δράσεις εξωστρέφειας και διασύνδεσής του με την κοινωνία, τους φορείς και την αγορά. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Τμήματος να διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών/τριών του και να τους ενημερώσει για το εύρος των κλάδων της οικονομίας στους οποίους θα μπορούσαν να απασχοληθούν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο