Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 
Ηράκλειο, 14/10/2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
 
Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ), μετά από πρόσκληση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού.
Αρχικά, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Χαλκιαδάκης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Μανώλης Μανούσος, ο Γ.Γ. της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής της Ένωσης κ. Νικόλαος Φουντουλάκης, ενώ από την πλευρά του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού ο Πρόεδρος του Τμήματος κ.Αλέξανδρος Αποστολάκης και τα μέλη ΔΕΠ κ.κ. Γεώργιος Απλαδάς, Γεώργιος Ξανθός και Μάρκος Κουργιαντάκης.
Ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου καλωσόρισε την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και εξήρε τον ρόλο του τουρισμού στην περιφερειακή οικονομία, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλει η Ένωση Ξενοδόχων. Επίσης επισήμανε την ανάγκη για διαρκή και στενή συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων, ιδιαίτερα τη στιγμή που το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο διαθέτει το μοναδικό σχετικό με τον τουρισμό Τμήμα ανώτατης εκπαίδευσης στην Κρήτη. Από την πλευρά της η Ένωση Ξενοδόχων παρουσίασε το δύσκολο επιχειρηματικό τοπίο στον σύγχρονο τουριστικό κλάδο και εξέφρασε την επιθυμία της για συνεργασία με το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. σε όσους τομείς υπάρχει κοινός σκοπός προς όφελος των φοιτητών και όλων των ενδιαφερομένων στην τοπική κοινωνία.
Στη συνέχεια υπήρξε αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων για την πορεία και τις δράσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού. Τα μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν για το νέο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τον τουρισμό στην Κρήτη που διανύει τη δεύτερη χρονιά του, το εγκεκριμένο διετές πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος στο F&B Management που θα ξεκινήσει το 2020, καθώς και για τις συνεργασίες και τα ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα που έχει υλοποιήσει το Τμήμα.
Στο τέλος της επίσκεψης όλες οι πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία και την πρόθεσή τους για περαιτέρω συνεργασία στο πλαίσιο της σύνδεσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της έρευνας με την τουριστική αγορά, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο